Ivanović: Skupština je tamo gdje postoji kvorum

Odbornici lokalnog Parlamenta iz Crnogorske, Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković, pokušali su danas da uđu u salu Skupštine opštine, kako bi glasali o povjerenju predsjedniku Skupštine opštine Budva, Krstu Radoviću, te predsjedniku opštine Marku Careviću, ali im Radović nije dozvolio ulazak u skupštinsku salu.Predsjednica Crnogorske.

Anđela Ivanović, je kazala da je 17 odbornika Crnogorske danas otišlo na svoje radno mjesto u Opštini Budva, kako bi prisustvovali održavanju sjednice Skupštine opštine. „Kao što je cjelokupna javnost mogla da vidi, mi smo prvo upozoreni od obezbjeđenja, a onda nas je predsjednik Skupštine, gospodin Krsto Radović obavijestio da ne možemo ući u salu koja je predviđena za održavanje sjednice Skupštine opštine, i da na to nemamo pravo“, navela je Ivanović.

Ona je istakla da je Radović u ovoj priči zloupotrijebljen i da će zbog svojih postupaka „zaista snositi ozbiljne pravne sankcije“.Ivanović je objasnila da po Ustavu, Zakonu o lokalnoj samoupravi, Statutu i Poslovniku o radu Skupštine opštine Budva, odbornici imaju pravo da se izjasne na teme koje se nalaze na dnevnom redu sjednice Skupštine opštine Budva. „Nama je to pravo uskraćeno! Šesnaest nikako neće biti veće od 17 i svi treba da znaju da je Skupština tamo gdje postoje uslovi za održavanje, tamo gdje postoji kvorum!“, istakla je Ivanović.