Na sceni dva politička subjekta – Crna Gora i Srbija

Crna Gora trenutno ima dva politička subjekta, Crnu Goru na jednoj, te Srbiju na drugoj strani, ocijenilo je Predsjedništvo Crnogorske.

Predsjedništvo Crnogorske održalo je sinoć sastanak u cilju praćenja situacije nastale u Budvi, te razmotrilo model i način učešća na predstojećim izborima, zakazanim za 30. avgust.

Svi članovi Presjedništva jednoglasno su dali punu podršku predsjednici Crnogorske Anđeli Ivanović i šefu budvanskog odbora Vladimiru Bulatoviću da nastave sa radom, te izrazili uvjerenje da će situacija imati pozitivan ishod za građane Budve, kao i za Crnogorsku.

Oni su zajednički ocijenili da Budva predstavlja “lakmus papir“ za cijelu Crnu Goru, te da će ovakav pokušaj destrukcije i destabilizacije kakav demonstriraju partije u Budvi, biti njihov način vođenja cijele kampanje.

Članovi Predsjedništva su se saglasili da Crnogorska ne smije imati takav pristup, već da se hrabro i odlučno moraju suprotstaviti vandalizmu i divljaštvu koje se ovih dana emituje iz prijestonice crnogorskog turizma.

„Takođe, ocijenjeno je da Crna Gora trenutno ima dvije političke partije, dva politička subjekta, Crnu Goru na jednoj, te Srbiju na drugoj strani, i da će se kroz odnos ta dva biračka entiteta sagledavati i odnos na predstojećim izborima. Predsjedništvo je dalo punu podršku užem rukovodstvu i svim opštinskim odborima za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore“, navode iz Crnogorske.