Nećemo dozvoliti partijama u okrilju SPC da posrbe Crnogorce i razdržave Crnu Goru

Kao građanska, liberalna i državotvorna partija Crne Gore, ljudska prava su nam iznad svega, ukjučujući i pravo na slobodno nacionalno izjašnjavanje i vjersko opredjeljenje svih, pa i Crnogoraca, kojima se, „o tempora, o mores!“ u vlastitoj državi osporava pravo na slobodno nacionalno i vjesko opredjeljenje, i to od svih prosrpskih partija, na čelu sa uzurpatorskom SPC. Već 100 godina njena glavna misija u Crnoj Gori predstavlja posrbljavanje Crnogoraca i razdržavanje Crne Gore. Njena hrišćanska misija postoji samo u ikonografiji, a njena djelatnost je politička, krajnja desnica kleronacionalističke provenijencije. Ona hoće, bar u Crnoj Gori, da sprovede parolu „Srbi svi i svuda“, kada to nijesu uspjeli da urade u Jugoslaviji. Narod su okupli na prevari da hoćemo da otmemo naše svetinje koje oni, otete od nas, neće da vrate. Bestidna je družina domaće pete kolone koja ih u tome pomaže, bilo iz neznanja ili čistog kvislinštva.

Kao stranka smo imali nesreću da nas rukovodstvo, odnosno „harizmatski“ lider vodi, u početku kao privjezak vlasti, a kasnije kao potporu anticrnogorskoj opoziciji, koja je, uz tanku većinu i našu neprincipijelnu podršku (valjda da se nekom opravdamo da nijesmo privjezak DPS)  uspjela napraviti nekompetentnu vlast u Budvi. Naš potonji lider bio je, ustvari, portparol Demokrata i jedan od predvodnika anticrnogorskih protesta zvanih litije!

Razvoj sopstvene infrastrukture i obnavljanje svih odbora nakon vraćanja u korpus crnogorskih državotvornih partija ostavljamo kao strateški prioritet u narednom periodu.

Spremamo se za aktivan rad na Cetinju, Baru, Podgorici, Nikšiću i sjevernom dijelu naše države. U Budvi smo u novoj koaliiciji da spriječimo dalje ekonomsko i kulturno posrnuće grada, u koji ga je uvela litijaška koalicija. Oni na direktnan način, uz vođstvo SPC i podršku iz Beograda, nastoje Budvu pretvoriti u srpski četnički bastion, što je protivno njenoj tradiciji, kulturi i poziciji vodeće turističke destinacije u Crnoj Gori i na Mediteranu.

Mi smo svoje mandate zaradili na prethodnim izborima, otriježnjeni i usmjereni ka regeneraciji Budve nakon našeg Kongresa, te političkom raspoloženju prema mjerodavnim istraživanjima.

Vjerujemo da će uspjeh nove državotvorne koalicije u Budvi, biti sjajan zamajacrasta Crnogorske u drugim opštinama i uspješnog učešća na predstojećim lokalnim izborima predviđenim za narednu godinu, te na narednim redovnim parlamentarnim izborima.