Đurašević: Neistina Demokrata da su članarine ukinute, od njih se finansiraju zarade trenerima

Potpuno je neistinita objava Demokrata da su članarine u PVK Budva – Budvnska rivijera ukinute, već se naplaćuju redovno.

Naime, članarine u PVK Budva su ukinute prve godine kada je nova uprava preuzela klub, što je bilo i dio njihovog tadašnjeg izbornog programa, međutim, ta populistička mjera nije mogla da opstane iz ekonomskih razloga i članarine su vraćene odmah sljedeće godine. 

 Članarina iznosi 30€ ili 40€ za dvoje djece iz iste familije. 

Smatram da su članarine zbog trenutne situacije neophodne i, kao što je poznato svima u klubu, služe većinom za isplate zarada trenerima mlađih kategorija. Ono što je neophodno naglasiti jeste činjenica da je Ministarstvo sporta pokrenulo inicijativu da se 70% članarine uplaćuje iz fonda Ministarstva, a 30% da plaćaju roditelji djece koja treniraju. 

Svakako, kao odgovorni ljudi, svjesni situacije u kojoj se svi nalazimo, trudićemo se da u narednom periodu klub što bolje funkcioniše, te da finansijski što manje opteretimo budžet roditelja. 

Do tada će članarine biti neophodne kako bi se isplaćivale plate trenerima mlađih kategorija, našim sugrađanima, koji od toga prehranjuju svoje porodice.

Stevan Đurašević

Član Skupštine PVK Budva – Budvanska rivijera

Član Predsjedništva Crnogorske