Komentarišući sadržinu programa „Ćirilicom“ koji organizuje Narodna biblioteka iz Budve, predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Budvi Miodrag Čučka izjavio je da Crnogorska nije učestvovala u organizaciji ovog festivala jer je cjelokupan program osmišljen prije odluke da i Crnogorska vrši vlast u Budvi.

„Svakako ćemo ubuduće uticati i na sadržinu ovakvih programa i trudićemo se da u ovakvim programima bude mjesta i za još neke književnike i lingviste, naročito crnogorske“, rekao je Čučka.
On je dodao da što se tiče ćirilice, jedna stvar treba da bude jasna.

„I ćirilično i latinično pismo učimo odmah u prvom i u drugom razredu osnovne škole. Dobro nam je poznato i jedno i drugo pismo i služimo se i jednim i drugim. Očuvanje oba pisma treba da bude zadatak svih koji vole i poštuju Crnu Goru“, izjavio je Čučka.

Čučka smatra da ćirilično pismo jeste sastavni dio crnogorskog identiteta, crnogorske državnosti i jezika i da se članovi Crnogorske snažno zalažu za njeno očuvanje.

„Svako ko štiti ćirilicu od zaborava samim tim štiti i priznaje crnogorsku nezavisnost, jezik i našu tradiciju. I drago nam je što su oni učesnici skupa ‘Ćirilicom’, koji su osporavali nezavisnost naše države, najzad prihvatili da treba svi zajedno da čuvamo državu Crnu Goru i njenu tradiciju“, zaključio je Čučka.