Svaki kandidat za predsjednika Crne Gore koji falsifikuje potpise građana sebe je diskreditovao za obavljanje bilo koje javne funkcije, ocijenio je danas predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević.

On je rekao da je institucija predsjednika Republike jedna od najvažnijih u crnogorskom ustavnom sistemu, da predsjednik simbolizuje jedinstvo države i da kandidati za predsjednika treba da se ponašaju u skladu sa značajem ove institucije.

Pavićević je kazao agenciji MINA da podržava aktivnosti Centra za demokratsku tranziciju kojima se proces sakupljanja potpisa za predsjedničku kandidaturu želi učiniti transparentnim i time spriječiti bilo kakvu vrstu zloupotreba.

„Crnogorski građani žele da žive u sistemu u kojem se štiti dostojanstvo i integritet svakog pojedinca i u kojem je mogućnost zloupotrebe potpisa ili bilo kojeg podatka o ličnosti svedena na statističku grešku”, rekao je Pavićević.

Pavićević je zaključio da veliki broj slučajeva falsifikovanih potpisa ne diskredituje samo te kandidate već dovodi u pitanje vjeru građana u poredak, što u savremenom, demokratskom društvu ne smije da se dešava.